ماجرای پذیرش فرجام‌خواهی توماج صالحی از سوی شهید رازینی چه بود؟ مجمع نمایندگان استان، پشتوانه اندیشه‌ورزی دستگاه‌های اجرایی | آیین اختتامیه اجلاس هم‌اندیشی مجمع نمایندگان ادوار خراسان رضوی برگزار شد پرونده قضایی برای سرقت میلیون‌ها لیتر سوخت هواپیما در بندرعباس تشکیل شد بازدید جمعی از مسئولین، اقتصاددانان، ورزشکاران و فعالان رسانه‌ای و فرهنگی از نمایشگاه «پیشگامان پیشرفت» + عکس (۴ بهمن ۱۴۰۳) پزشکیان: خواهید دید شعار می‌دهیم یا عمل خواهیم کرد | رود کارون یک فرصت طلایی است که می‌تواند برای خوزستان اشتغال‌زایی کند جزئیات قوانین معافیت سربازی اعلام شد (۴ بهمن ۱۴۰۳) آیت الله علم الهدی: سلامتی و امنیت، پایه های اصلی پایداری جامعه است برنامه‌ها و رایزنی‌های فشرده ظریف در حاشیه اجلاس داووس ۲۰۲۵ + عکس دستور پزشکیان برای توسعه صنعت گردشگری در ساحل کارون وزیر دفاع: صنعت دفاعی همواره قطب کشنده جریان علم و فناوری است پزشکیان از فاز یک طرح جامع فاضلاب کلانشهر اهواز و کارون بازدید کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) واکنش وزیر امور خارجه به اظهارات دبیرکل سازمان ملل در ارتباط با شفافیت برنامه هسته‌ای ایران عراقچی به‌زودی به افغانستان سفر خواهد کرد حضور پزشکیان در ستاد قرارگاه مرکزی کربلا (۴ بهمن ۱۴۰۳) وزیر امورخارجه آمریکا: اولویت‌مان مقابله با مهاجران است بازجویی از کارکنان دولت آمریکا درباره وفاداری به دونالد ترامپ حکم جدید رئیس جمهور برای محمدجواد ظریف چیست؟ جنجال اتحادیه اروپا با ترامپ بر سر حمایت از اوکراین استاندار خراسان رضوی با معاون وزیر امور خارجه دیدار کرد یک شهروند افغانستانی عامل حمله با چاقو در آلمان بود بیانیه شورای امنیت ترکیه: تجاوزات اسرائیل مانع ثبات در منطقه است حضور استاندار خراسان رضوی در منزل شهید برونسی گروسی: ترامپ خواهان توافق هسته‌ای جدید با ایران است ظریف و وزیر خارجه قطر در داووس دیدار کردند زلنسکی با رئیس رژیم صهیونیستی دیدار کرد پیام تسلیت رئیس‌جمهور به اردوغان و ابراز همدردی با دولت و ملت ترکیه پزشکیان: دشمنان خواب مشکل‌آفرینی در ایران را به گور خواهند بر‌د پس از هلاکت ۸۶ نظامی رژیم صهیونیسیت تیپ «گیوعاتی» از غزه عقب‌نشینی کرد+ فیلم
سرخط خبرها

پایان ۲۰ سال اشغالگری؛ آخرین نظامیان آمریکا افغانستان را ترک کردند | شادی طالبان در کابل

  • کد خبر: ۷۹۰۹۲
  • ۰۹ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۹
پایان ۲۰ سال اشغالگری؛ آخرین نظامیان آمریکا افغانستان را ترک کردند | شادی طالبان در کابل
ارتش آمریکا اعلام کرد که آخرین نظامیان خود را از افغانستان خارج کرده است تا بدین ترتیب ۲۰ سال اشغال افغانستان توسط ایالات متحده رسما پایان یابد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ به نقل از الجزیره، آخرین هواپیمای حامل نظامیان آمریکایی بامداد امروز، سه‌شنبه فرودگاه حامد کرزای کابل را ترک کرد.

 

وزارت دفاع آمریکا با تایید این خبر اعلام کرد که روند خروج نظامیان این کشور از افغانستان و ماموریت نظامی ایالات متحده بعد از ۲۰ سال در افغانستان پایان یافته است.

 

همچنین آمریکا اعلام کرد که تمامی دیپلمات‌های این کشور امشب فرودگاه کابل را ترک کرده‌اند.

 

در همین حال طالبان اعلام کرد که با خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، فرودگاه کابل تحت کنترل کامل نیروهای این گروه قرار گرفته است.

 

ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی طالبان گفت که نیروهای این گروه وارد بخش‌هایی از فرودگاه شده‌اند که پیشتر در کنترل نظامیان آمریکایی بود.

 

برخی رسانه‌های بین‌المللی خروج آمریکا از افغانستان را پایان ۲۰ سال اشغال و خونریزی در این کشور نامیده‌اند. شبکه ان‌بی‌سی نیوز در این باره نوشته است که خروج آمریکا از افغانستان پایان خونبار و پرآشوب برای طولانی‌ترین جنگ آمریکا بود.

 

پایان خروج را ژنرال فرانک مک‌کنزی، فرمانده ستاد فرماندهی مرکزی نیروهای آمریکا در منطقه، سنتکام را از پنتاگون، وزارت دفاع آمریکا، اعلام کرد. این پایان روند خروج خونین، پرآشوب و مرگبار آمریکا است و در ضمن پایان طولانی ترین جنگ تاریخ آمریکا.

 

ژنرال مک‌کنزی خطاب به خبرنگاران گفت: «آمده‌ام تا اتمام خروج ما از افغانستان و پایان ماموریت نظامی تخلیه شهروندان آمریکا، شهروندان کشورهای سوم و شهروندان آسیب‌پذیر افغانستان را اعلام کنم. آخرین هواپیمای سی۱۷ بعدازظهر امروز، ۳۰ اوت، در ساعت ۳:۲۹ بعدازظهر به وقت ساحل شرقی آمریکا، فرودگاه بین‌المللی حامد کرزای را ترک کرد و آخرین هواپیمای باسرنشین اکنون مشغول خروج از حریم هوایی افغانستان است.»

 

فیلم‌هایی که در رسانه‌های اجتماعی منتشر شده جشن گرفتن نیروهای طالبان را نشان می‌دهد که با هلهله و شلیک تیر هوایی خروج آمریکایی‌ها را جشن گرفته‌اند.

 

با این حساب برای اولین بار در بیست سال گذشته آمریکا هیچ نیرویی در افغانستان ندارد. در این مدت این کشور بیش از دو تریلیون دلار خرج این جنگ کرده و نزدیک ۲۰۰۰ نفر از نیروهایش کشته شده‌اند.

 

هیچ دیپلمات آمریکایی نیز در افغانستان باقی نمانده است. یک مقام ارشد وزارت خارجه گفت انتظار می‌رود سفارت آمریکا در کابل هم به عملیات خود پایان دهد اما «این به معنی تعلیق تعهد ما به شهروندان آمریکایی در افغانستان، شهروندان در خطر افغانستان و مردم افغانستان نیست.»

 

آمریکا ۲۰ سال پیش در پی حملات ۱۱ سپتامبر که توسط گروه تروریستی القاعده و رهبر آن، اسامه بن لادن، انجام شدند به افغانستان حمله کرد و طالبان را سرنگون کرد؛‌ حالا پس از بیست سال نیروهای واشنگتن در حالی از این کشور خارج می‌شوند که طالبان به قدرت بازگشته است و نه تنها القاعده که گروه‌های تروریستی جدیدی همچون داعش در این کشور فعالیت دارند.

 

خروج نیروهای آمریکا از افغانستان پایان مساله افغانستان برای رئیس‌جمهور دموکرات آمریکا، جو بایدن، نیست و او باید تا مدت‌ها به سوال‌هایی که در مورد نحوه خروج و عملیات‌های مختلف آمریکا وجود دارد، پاسخ دهد.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا نحوه اجرای تصمیم خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان در دولت جو بایدن را «مایه شرمساری» خوانده و خواستار استعفای بایدن شده است. بسیاری از منتقدان نیز موضوع استیضاح او و کناره‌گیری‌اش را به دلیل عملکرد غیرمسئولانه در این زمینه مطرح کرده‌اند. در حال حاضر شماری از دوتابعیتی‌ها یا همکاران افغان نیروهای آمریکایی یا افغان‌هایی که نمی‌خواهند در کابوس طالبان زندگی کنند، در افغانستان باقی مانده‌اند.

 

با این حال مقامات کاخ سفید روز دوشنبه گفتند بایدن همچنان به دنبال مبارزه با تروریست‌ها در این کشور است و از فرماندهان نظامی خود خواسته برای گرفتن انتقام جان ۱۳ سرباز آمریکایی که در هفته پیش طی حمله‌ای در فرودگاه کابل کشته شدند «از هیچ کاری کوتاهی نکنند.»

 

منبع: ایسنا
عکس نمایه مربوط به آخرین سرباز آمریکایی که سوار بر هواپیما شده است

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->