وزیر خارجه عمان در مجمع گفت و گوی تهران: مسقط به مسیر گفت و گو پاینبد است محسنی اژه‌ای: دیپلماسی سیاسی را باید بازتعریف کنیم عراقچی: صلح و امنیت در منطقه ما بدون رسیدگی صادقانه به مسئله فلسطین امکان‌پذیر نیست | ایران هرگز به‌دنبال سلاح هسته‌ای نبوده و نیست وزیر خارجه عمان امروز به تهران می‌آید (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) بازگشت ترامپ به سیاست خارجی ریگان؟ مسئول دبیرخانه شورای اطلاع‌رسانی دولت در استان: خراسان رضوی یکی از قطب‌های رسانه‌ای شرق کشور است ۱۰ همت سهم شهرداری‌ها و دهیاری‌ها از مالیات بر ارزش افزوده واریز می‌شود سرپرست اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی: حوزه روابط عمومی صرفاً خبر نیست؛ می‌توانیم گفت‌و‌گو و تعامل داشته باشیم پزشکیان: منزل مادر شهید رئیسی در مشهد از معمولی هم کمتر بود | شهید جمهور مدیری خستگی‌ناپذیر بود نشست خبری سخنگوی دولت در مشهد | مهاجرانی: باید مرجعیت خبر را به داخل کشور برگردانیم، امروز باید برای ایران سینه سپر کنیم + فیلم تجلیل از ۸ خانواده‌ شهید خدمت با حضور رئیس‌جمهور و مشاور و دستیار رهبری + فیلم گفت‌وگوی تلفنی هاکان فیدان با عراقچی شهباز شریف به تهران می‌آید موافقت مجلس با کلیات «طرح ملی هوش مصنوعی» حماس به دنبال تضمین آمریکا است | پیشنهاد آزادی نیمی از زندانیان زنده و اجساد در ازای آتش‌بس اردوغان: آمریکا در حال رفع تحریم بخش دفاعی ترکیه است اف‌بی‌آی: انفجار در کالیفرنیا «تروریستی» بود رأی نخستین ۷ متهم پرونده عوامل پشتیبان حادثه تروریستی شاهچراغ صادر شد یحیی سریع: یگان موشکی یمن فرودگاه بن گوریون تل‌آویو را با موشک و پهپاد هدف قرار داد وزیر خارجه آمریکا: ترامپ خواستار حل مسئله هسته‌ای ایران از راه دیپلماتیک است قالیباف: هدف از سفر به اندونزی رساندن صدای مظلومیت مردم غزه بود سفارت ایران در لندن از آزادی ۳ تن از اتباع ایرانی دستگیرشده در انگلیس خبر داد حماس: نیازمند فشار گسترده عربی و بین‌المللی به اشغالگران برای توقف جنگ در غزه هستیم تجاوز زمینی نظامیان صهیونیست به خاک سوریه (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) جان‌باختن ۲۱ نفر بر اثر طوفان در آمریکا و قطعی برق گسترده (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) امنیت، آب و مهاجران، محور گفت‌وگوی عراقچی با امیرخان متقی وزیر خارجه عراق: از مذاکرات ایران و آمریکا برای دستیابی به توافق حمایت می‌کنیم انتقاد تند جنبش مجاهدین فلسطین: موضع سران عرب در سطح جنایت‌های رژیم صهیونیستی نیست
سرخط خبرها

پایان ۲۰ سال اشغالگری؛ آخرین نظامیان آمریکا افغانستان را ترک کردند | شادی طالبان در کابل

  • کد خبر: ۷۹۰۹۲
  • ۰۹ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۹
پایان ۲۰ سال اشغالگری؛ آخرین نظامیان آمریکا افغانستان را ترک کردند | شادی طالبان در کابل
ارتش آمریکا اعلام کرد که آخرین نظامیان خود را از افغانستان خارج کرده است تا بدین ترتیب ۲۰ سال اشغال افغانستان توسط ایالات متحده رسما پایان یابد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ به نقل از الجزیره، آخرین هواپیمای حامل نظامیان آمریکایی بامداد امروز، سه‌شنبه فرودگاه حامد کرزای کابل را ترک کرد.

 

وزارت دفاع آمریکا با تایید این خبر اعلام کرد که روند خروج نظامیان این کشور از افغانستان و ماموریت نظامی ایالات متحده بعد از ۲۰ سال در افغانستان پایان یافته است.

 

همچنین آمریکا اعلام کرد که تمامی دیپلمات‌های این کشور امشب فرودگاه کابل را ترک کرده‌اند.

 

در همین حال طالبان اعلام کرد که با خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، فرودگاه کابل تحت کنترل کامل نیروهای این گروه قرار گرفته است.

 

ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی طالبان گفت که نیروهای این گروه وارد بخش‌هایی از فرودگاه شده‌اند که پیشتر در کنترل نظامیان آمریکایی بود.

 

برخی رسانه‌های بین‌المللی خروج آمریکا از افغانستان را پایان ۲۰ سال اشغال و خونریزی در این کشور نامیده‌اند. شبکه ان‌بی‌سی نیوز در این باره نوشته است که خروج آمریکا از افغانستان پایان خونبار و پرآشوب برای طولانی‌ترین جنگ آمریکا بود.

 

پایان خروج را ژنرال فرانک مک‌کنزی، فرمانده ستاد فرماندهی مرکزی نیروهای آمریکا در منطقه، سنتکام را از پنتاگون، وزارت دفاع آمریکا، اعلام کرد. این پایان روند خروج خونین، پرآشوب و مرگبار آمریکا است و در ضمن پایان طولانی ترین جنگ تاریخ آمریکا.

 

ژنرال مک‌کنزی خطاب به خبرنگاران گفت: «آمده‌ام تا اتمام خروج ما از افغانستان و پایان ماموریت نظامی تخلیه شهروندان آمریکا، شهروندان کشورهای سوم و شهروندان آسیب‌پذیر افغانستان را اعلام کنم. آخرین هواپیمای سی۱۷ بعدازظهر امروز، ۳۰ اوت، در ساعت ۳:۲۹ بعدازظهر به وقت ساحل شرقی آمریکا، فرودگاه بین‌المللی حامد کرزای را ترک کرد و آخرین هواپیمای باسرنشین اکنون مشغول خروج از حریم هوایی افغانستان است.»

 

فیلم‌هایی که در رسانه‌های اجتماعی منتشر شده جشن گرفتن نیروهای طالبان را نشان می‌دهد که با هلهله و شلیک تیر هوایی خروج آمریکایی‌ها را جشن گرفته‌اند.

 

با این حساب برای اولین بار در بیست سال گذشته آمریکا هیچ نیرویی در افغانستان ندارد. در این مدت این کشور بیش از دو تریلیون دلار خرج این جنگ کرده و نزدیک ۲۰۰۰ نفر از نیروهایش کشته شده‌اند.

 

هیچ دیپلمات آمریکایی نیز در افغانستان باقی نمانده است. یک مقام ارشد وزارت خارجه گفت انتظار می‌رود سفارت آمریکا در کابل هم به عملیات خود پایان دهد اما «این به معنی تعلیق تعهد ما به شهروندان آمریکایی در افغانستان، شهروندان در خطر افغانستان و مردم افغانستان نیست.»

 

آمریکا ۲۰ سال پیش در پی حملات ۱۱ سپتامبر که توسط گروه تروریستی القاعده و رهبر آن، اسامه بن لادن، انجام شدند به افغانستان حمله کرد و طالبان را سرنگون کرد؛‌ حالا پس از بیست سال نیروهای واشنگتن در حالی از این کشور خارج می‌شوند که طالبان به قدرت بازگشته است و نه تنها القاعده که گروه‌های تروریستی جدیدی همچون داعش در این کشور فعالیت دارند.

 

خروج نیروهای آمریکا از افغانستان پایان مساله افغانستان برای رئیس‌جمهور دموکرات آمریکا، جو بایدن، نیست و او باید تا مدت‌ها به سوال‌هایی که در مورد نحوه خروج و عملیات‌های مختلف آمریکا وجود دارد، پاسخ دهد.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا نحوه اجرای تصمیم خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان در دولت جو بایدن را «مایه شرمساری» خوانده و خواستار استعفای بایدن شده است. بسیاری از منتقدان نیز موضوع استیضاح او و کناره‌گیری‌اش را به دلیل عملکرد غیرمسئولانه در این زمینه مطرح کرده‌اند. در حال حاضر شماری از دوتابعیتی‌ها یا همکاران افغان نیروهای آمریکایی یا افغان‌هایی که نمی‌خواهند در کابوس طالبان زندگی کنند، در افغانستان باقی مانده‌اند.

 

با این حال مقامات کاخ سفید روز دوشنبه گفتند بایدن همچنان به دنبال مبارزه با تروریست‌ها در این کشور است و از فرماندهان نظامی خود خواسته برای گرفتن انتقام جان ۱۳ سرباز آمریکایی که در هفته پیش طی حمله‌ای در فرودگاه کابل کشته شدند «از هیچ کاری کوتاهی نکنند.»

 

منبع: ایسنا
عکس نمایه مربوط به آخرین سرباز آمریکایی که سوار بر هواپیما شده است

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->